Filosofien bag SANS

SANS care er håndlavede produkter, som produceres i små mængder. Derfor er produkterne friske og nylavede. Langt de fleste af produkterne er i udgangspunktet målrettet en voksen hud; det vil sige en hud med fine linjer, tørhed eller en kombineret tør og problematisk hud.

Målet er at lave beskyttende, plejende og fugtgivende produkter med udgangspunkt i planteverdenens mange effektive og virksomme egenskaber. Det betyder at et SANS care produkt starter sin tilblivelse ved omhyggeligt at udvælge de planteolier, planteekstrakter eller plantebaserede aktiver og virkestoffer, som målrettes den opgave, som det enkelte produkt skal løses; om det er rensning, beskyttelse, anti-age, lindring eller pleje af tørhed.

Der anvendes æteriske olier i nogle af SANS care’s produkter. Ud over at de dufter vidunderligt, så har de æteriske olier ligeledes en terapeutisk virkning. Der findes ikke æteriske olier i ansigtsserummerne og i ansigts- og øjenlotion. Tjek ingredienslisten på hjemmesiden, hvis du skal undgå de æteriske olier eller spørg os for at være sikker.

DE SKØNNE OLIER

SANS care‘s produkter er i høj grad særligt fokuseret på planteolierne, som anvendes. Hvis der findes et økologisk eller et biodynamisk alternativ til den specifikke olie, så er det den vi anvender. Vi har ikke udvalgt en linje med få olier, som bruges i alle produkterne, men vælger omhyggeligt den eller de olier, som er bedst til det slutprodukt, som vi udvikler på.

Vi har mange favoritter blandt planteolierne, og her er et udvalg af nogle af de skønne olier, som du kan finde i en eller flere af SANS care’s plejeprodukter. Her er udvalgt nogle af dem og med henvisninger til nogle af produkterne.

Jojobaolien – en mild og beskyttende olie, som kan anvendes til alle hudtyper og hårtyper. Den virker nærmest som et transportbånd for andre virkemidler, og dermed kan jojobaolien understøtte effekten af andre olier, ekstrakter og virkemidler. Find jojobaolien i form som små bitte fine voksperler i Jojoba Face Scrub, og olien i Cleansing Balm og i vores rosensalve Rose Balm.

Avocadoolie – en olie, som kan anvendes til ansigtshuden, kropshuden og håret. Den er rig på anti-oxidanter og bl.a. e vitamin. Velegnet til moden, sensitiv og tør hud. Findes bl.a. i kropscremen Scent Me A Grapefruit og ansigtscremen Make Me Ageless

Arganolien – kendt som Maroccos guld, virker lindrende og vil samtidigt give elasticitet til huden. Passer til alle hudtyper og er vidunderligt til hårpleje. Findes i ansigtscremen Make Me Ageless, hårmasken Hair Masque og Power Serum

Acaiolien – en luksuriøs olie fyldt med antioxidanter og vitaminer og er både letoptagelig af huden, såvel som blødgørende og er antibakteriel. En naturlig anti-age olie. Findes i Power Serum.

Kæmpenatlysolien – en vidunderolie, som absorberes hurtigt af huden og ofte bruges i forbindelse med pleje af hud som er plaget af fx eksem, rosacea, acne osv. Indeholder antioxidanter og er meget egnet til huden, som også er tør. Findes i ansigtscremen Calm & Kiss, og i olieserummen Take Good Care.

Grøn te olie – en let optagelig olie, som er super til en moden hud til at minimere de fine linjer og tørhed i huden. Grøn te olie har et meget højt niveau af vitamin E, anti-oxidanter og anti-aging virkning, og olien er kendt for at booste hudens regenereringsproces. Du finder den bl.a. den effektive ansigtslotion Therapy Lotion og i Eye Lift Treatment

Macademiaolien – en dejlig, mild nøddeolie. Føles ikke fedtet, men er fugtgivende. En all-round olie, der medvirker til at beskytte og nære huden. Findes fx i håndcremen Care For Your Hands og i den letoptagelige serum Face Balance Serum.

Havtorneolien – har en meget kraftig gul farve og en speciel duft. Er meget fugtgivende og bruges fx mod inflammationer og acne. Tåles også af en rødmende og sensitiv hud. Findes i Make Me Ageless.

Om konservering i SANS care.
Der er konserveringsmidler i produkterne, for SANS care er det vigtigt at det er sikre og effektive produkter, hvor bakterievækst og svamp forhindres bedst muligt. Enkelte produkter er dog uden konservering, fordi de er 100% oliebaserede og dermed er konserveringen ikke nødvendig. Det fremgår naturligvis af ingredienslisten. Uden konservering vil hudplejeprodukter med vandbaseret indhold kun holde 2 eller 3 dage i køleskab, absolut ikke længere, og risikoen for at få bakterier, svamp eller mug i produkterne er meget høj uden konservering.

FRAVALGTE INGREDIENSER

SANS care  er også et fravalg af nogle ingredienser. Med undtagelse af bivoks, så prioriterer vi plantebaserede råvarer. Ikke fordi animalske råvarer ikke er i orden eller effektive, men vi har truffet et andet valg og hylder planternes gaver til hud- og hårpleje.

Vi har fravalgt nedenstående ingredienser. Vi ønsker dog at understrege, at det ikke er ensbetydende med at der i princippet er noget problem i at anvende hudpleje, som indeholder disse ingredienser; men vi har en anden tilgang til hudplejen.

  • Parabener – et konserveringsmiddel. Vi har valgt andre alternativer til konserveringen. Der er altid oplyst hvilke konservering vi har anvendt – vi skjuler ikke ingredienser.
  • Mineralske olier, vaseline og petrolatum – og heller ingen animalske olier. Vi anvender i stedet vegetabilske olier, fra frugter, bær, nødder, blomster, frø, kerner; fordi det er lækkert, økologisk og med skønne egenskaber.
  • Aloe Vera. Vi anvender i stedet andre fugtgivende råvarer, der er mange alternativer, fx anvender vi vegetabilsk glycerin, sodium lactate, sodium PCA (udvundet af sukkerstoffer), hyaluronsyre og fugtgivende planteekstrakter til eksempel kan nævnes agurkeekstrakt, lakridsekstrakt, kamilleekstrakt, granatæbleekstrakt….
  • Lanolin. Vi anvender i stedet vegetabilske alternativer som er blødgørende og beskyttende, fx plantebutters som cupuacu, shea, kakao og mango og olier som jojoba, avocado og macademia, som alle fungerer og giver en beskyttelse til din hud.
  • Silikoner. Vi anvender vegetabilske alternativer til at få shine og skabe en glat fornemmelse på huden og i håret, afhængigt af produktet kan det være en broccoliolie eller planteproteiner (bl.a. havre- og hvedeprotein) eller andre plantebaserede produkter, som fx en kokosnød- eller rapsbaseret silikonelignende råvare.

OPDATEREDE INDHOLDSLISTER

Opdaterede ingredienslister findes på hjemmesiden for de enkelte produkter.

FACEBOOK

Du kan også finde SANS care på Facebook: https://www.facebook.com/sanscare/