Udgivet i Skriv en kommentar

vegansk BLUE BALM med Blue tansy

Jeg har været inspireret af Marie fra Humblebee and Me, da jeg skulle lave denne blå balm og jeg fik tilsendt en Blue tansy æterisk olie fra Cremecompagniet. Samtidigt har jeg også set på nogle af de blå balms, der er på markedet. Der er virkelig flotte blå balms fra forskellige brands, og de er virkelig besnærende at se på. De indeholder blue tansy, som er en æterisk olie. Blue tansy dufter specielt, lidt urtet og frisk og olien er kendt for sine mange egenskaber, som jeg ikke går ind på her. Blue tansy giver også lidt farve, men ikke meget. Der er max. indsats på 5% for blue tansy, og så meget ville jeg aldrig tilsætte af en æterisk olie i hudplejeprodukter, og kan ikke anbefale at gå op til maximum indsats.

Jeg lavede et forsøg og selv med 5 % får man ikke den helt blå intense farve, som vi ser i de blå balms, som er på markedet. Men der er andre muligheder, og her vil jeg henvise til Maries løsning med indigo-pulver, og måske skulle man forsøge med en kombination af blue tansy for duft og egenskaber og blå indigo pulver for mere blå farve.

Til inspiration: Indigo Balm fra Humblebee – her er anvendt indigo pulver til at få den flotte farve. Jeg har også forsøgt at lave et udtræk af indigo pulver i olie, og fik et virkeligt flot resultat med en superflot blå balm.

I mit forsøg lavede jeg blandt andet en vegansk balm, som er jeg ret glad for. Det er den opskrift jeg deler her. Der er gode muligheder for at lave tilpasning i opskriften, hvad angår de æteriske olier, således at du kan få både duft og egenskaber, som du er ude efter.

Opskriften er i procent. Hvis du oversætter % med gram får du en mængde på 100 gram. Det er meget til personlig brug, og jeg vil anbefale at første gang du laver din balm, at du reducerer mængden, og blot laver 30 – 50 gram.

Mængde / %IngrediensForklaring
Fase A: Fedtfasen
20 %Cupuacu butterKendes som en vegetabilsk erstatning
for lanolin, og har evne til at binde fugt.
Lækker butter, som dufter godt.
25 %MangobutterLidt mere tør butter med høj grad af anti-oxidanter.
47,9 %Abrikoskerneolie og jojobaolie (50/50%)Du kan bruge en olie til balmen eller du kan blande favoritolier. Jeg har lavet en blanding af abrikoskerneolie og
jojobaolie, som er blandt mine favoritter.
5 %SolsikkevoksVegetabilsk voks – og dermed ingen
bivoks i opskriften. Du kan sikkert også bruge andre vegetabilske vokstyper,
men det er ikke sikkert at du kan lave en direkte overførsel af mængden, idet der er stor forskel af smeltepunkterne for de forskellige vokstyper.

Vej alle ingredienserne i en bøtte og sæt over vandbad og smelt. Solsikkevoks smelter ved ret høj temperatur ca 80 grader. Når alt er smeltet og det er en hel klar væske tages af vandbadet. Omrør i olien og køl den ned under 40 grader. Mens du rører i balmen bliver den fastere og lysere i farven.

Mængde / % Ingrediens Forklaring
Fase B: Koldtrøringsfase under
40 grader
0,1 %Vitamin EAnti-oxidant af hensyn til at forlænge
oliernes levetid og udsætte harskning.
2 %Blue TansyÆterisk olie

Tilsæt Vitamin E og Blue Tansy, når temperaturen er under 40 grader for ikke at skade den æteriske olie og anti-oxidanten. Du vil opleve, at din balm sætter sig op ad siderne på din beholder, og du skal skrabe ned. Mix grundigt sammen med en skraber. Du kan nu komme din balm i en beholder, gerne en bøtte med skruelåg. Balmen er så fast, at du ikke kan hælde den, men må skrabe den over i bøtten. Sørg for at mase den godt ned i bøtten.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.